Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Amsterdam Diplomastad - Symposium 2023

13 april 2023

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het symposium Amsterdam Diplomastad op donderdag 13 april 2023, 14.30-17.00 in de Tolhuistuin te Amsterdam.

Amsterdam Diplomastad
De betekenis van het gestegen opleidingsniveau voor het leven in de stad
Donderdag 13 april 2023, 14.30-17.00
Tolhuistuin, IJpromenade 2

Op donderdag 13 april houdt O&S zijn jaarlijkse symposium. Het centrale thema is de vraag welke betekenis de snelle toename van het aandeel hbo/wo-opgeleiden heeft voor de stad. In de eerste twintig jaar van deze eeuw verdubbelde het aandeel hbo/wo-opgeleiden in de beroepsbevolking, dat inmiddels ruim 60% bedraagt. Ook het aantal (internationale) studenten groeide fors; tegelijkertijd nam de toegankelijkheid van de stad voor anderen af.

Die ontwikkeling heeft gevolgen voor het leven in de stad. Op het jaarlijkse symposium bespreken we deze gevolgen voor bijvoorbeeld de woning- en arbeidsmarkt, duurzaamheid, maatschappelijke en politieke participatie en voor de positie van wijken en buurten. Onderzoekers van O&S schetsen in een serie korte presentaties de meest recente cijfers en inzichten die vervolgens nader geduid worden door wetenschappers en bestuurders.

Aanmelden via dit formulier
Deel deze pagina: