Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Lunchsessie: Fietsstad Amsterdam

Amsterdam staat wereldwijd bekend als fietsstad, waar dagelijks meer dan 700.000 fietsritjes worden gemaakt. De fiets is dan ook uitgegroeid tot het meest gebruikte vervoermiddel in Amsterdam. Wel zijn er zorgen, bijvoorbeeld over de toegenomen drukte en snelheden op de fietspaden en de veiligheid van fietsers in het verkeer.

De O&S lunchsessie op dinsdag 11 juni 2024 ging over Fietsstad Amsterdam. Uitzending gemist? kijk hem hierboven terug!

Merijn Heijnen (O&S) beschrijft in deze lunchlezing de ontwikkeling van het gebruik van de fiets in Amsterdam en de tevredenheid van fietsers over Amsterdam als fietsstad. Anne Hovingh (V&OR) gaat in op het Uitvoeringsplan 2024, waarin veel aandacht is voor de fiets en verkeersveiligheid. In het specifiek wordt gekeken naar de pilot 30/20: een proef waarbij snelle fietsers gebruik maken van de rijbaan.

Tijdens de lunchsessies gaan we elke maand in op onderwerpen die het verhaal van de stad vertellen, bijvoorbeeld over hoe groen Amsterdam is, of we genoeg bewegen en wie er nog naar de markt gaat. Reserveer deze lunchsessie vast in je agenda en volg Onderzoek en Statistiek!