Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Gebiedsanalyses 2022

Gebiedsanalyses zijn korte beschrijvingen van alle 25 gebieden in Amsterdam op basis van de meest relevante statistieken en onderzoeksresultaten van de afgelopen vier jaar. Voor uiteenlopende thema’s wordt steeds gekeken hoe het gebied zich ontwikkelt en wat de stand is ten opzichte van het stedelijk gemiddelde.

Downloads

Toon meer

Onderwerpen die in 2022 aan bod komen zijn onder andere het toenemend aantal ouderen (de komende jaren het sterkst in Gaasperdam), de sterke afname van het aantal bezoekers aan de stad door corona (vooral merkbaar in Centrum-West en Oost), het stijgende aandeel dure huurwoningen (in vrijwel alle gebieden binnen de ring) en de buurten in de stad met een hoog aandeel meest kwetsbare bewoners (met name in Osdorp en Geuzenveld, Slotermeer).

De gebiedsanalyses verschijnen eens in de vier jaar. Ze maken deel uit van de gebiedscyclus en dienen als onderlegger voor de gebiedsdoelstellingen. De achterliggende cijfers zijn te bereiken via het dashboard Gebied in beeld. Behalve over de gebieden bevat het dashboard ook cijfers over de wijken en de buurten in de stad.

Rapportcijfer voor de tevredenheid met de eigen buurt naar gebied, 2021

Kaart met rapportcijfer voor de tevredenheid met de eigen buurt naar gebied

Kleuren: groen: (veel) beter dan gemiddeld en rood (veel) slechter dan gemiddeld