Direct naar inhoudDirect naar contactgegevens

Gebiedsanalyses 2017

De gebiedsanalyses beschrijven voor alle 22 gebieden heel kort de situatie op een groot aantal thema's, variërend van de bevolkingsontwikkeling tot angstklachten bij jongeren.

In 2017 is overlast in veel gebieden een belangrijk thema. De oorzaak verschilt per gebied. In Centrum-West, Centrum-Oost en De Pijp/Rivierenbuurt heeft deze vaak te maken met de grote en toenemende drukte. In mindere mate speelt dit ook in Oud-Oost dat ook meer bezoekers gaat trekken en waar de horecaoverlast toeneemt.

In de meer kinderrijke gebieden in de stad, zoals Geuzenveld-Slotermeer-Sloterdijken en Osdorp is er relatief veel jongerenoverlast. Dit geldt ook voor Noord-West, maar in 2017 neemt deze hier wel af, mede door de inzet op een jeugdgroep in De Banne. Ook in Bijlmer-Centrum is de jongerenoverlast niet meer hoger dan gemiddeld, maar kent men nog wel het fenomeen hangouderen.

Buitenveldert/Zuidas is het gebied met de minste overlast in de stad. En ook Watergraafsmeer en De Aker/Nieuw Sloten scoren gunstig op de overlastindex.

De meest actuele cijfers zijn te vinden op Dashboard kerncijfers

2017-gebiedsanalyses-2.gif

Overlastindex 2016 naar 22 gebieden (blauw bovengemiddeld en groen ondergemiddeld)